L’Imprescindible nº1

Començo avui amb una sèrie on periòdicament aniré repassant els LP’s que han marcat la meva existència al llarg dels anys.

L’anomenarem “Els Imprescindibles” (un és de marketing i no pot evitar posar una “marca” a totes les coses que “crea”) Reconec que el nom es pot millorar però un altre dia, amb una mica més de temps, ho faré. Accepto propostes…

La idea és anar recordant aquells treballs que, tant pel seu significat, pel moment en que es van editar o simplement per la seva qualitat, ocupen un espai reservat en la meva discografia.

El primer Imprescindible és un clàssic que va marcar el final de la meva adolescència i els meus inicis en això de l’afició i passió per la música. Es tracta de l’àlbum “Ten” de Pearl Jam, segurament disc referent del moviment Grunge juntament amb el “Nevermind” de Nirvana (en parlarem un altre dia, segur)

Publicat l’Agost de 1991, “Ten” és el treball debut dels de Seattle. La majoria de les seves lletres, escrites pel líder i vocalista de la banda Eddie Vedder, parlen de depressió, soledat, suïcidi o qüestions socials, temes que es repeteixen i són força comuns en el fenomen Grunge.

Per mi el disc és un himne darrera d’un altre i se’m fa molt difícil destacar-ne algun tema en concret, així que no ho faré ja que es tracta d’un conjunt format per grans individualitats, igual que el Barça del Pep.

Com sempre, us deixo amb la llista de l’àlbum sencer a Spotify i amb el vídeo del single Jeremy”, tema inspirat en una història real d’un nen que es va suïcidar a classe davant dels seus companys. Per cert, el vídeo va guanyar diferents premis.

Advertisements

2 Responses to “L’Imprescindible nº1”


 1. 1 Pablo 19 November 2009 at 10:28

  Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ¡¡
  ahora nos entendemos 😉

  Te propongo hacer un top ten de esa época, para mi es casi imposible ordenar:

  Apetite
  Blood, Sugar
  Nevermind
  Black Album Metallica
  Bombtrack
  Superunknown
  y más…
  Alice in chains, stp…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
my twitter

Entra la teva adreça d'email per subscriure't a 'the sickle' i rebre notificacions de nous posts per email

Join 8 other followers

Advertisements

%d bloggers like this: