Encara no Spotifyeges?

spotify_logo-copy1-1

Molts de vosaltres ja coneixeu o inclús ja sou usuaris del nou fenomen que està revolucionant el món de la música des de fa un any. És Spotify, una plataforma musical que ofereix cançons de forma gratuïta i senzilla a la que només es pot accedir per invitació. En un any ja han aconseguit 5.000.000 d’usuaris (800.000 a Espanya) i té una llista d’espera de 60.000 persones.
La gran novetat en la que es basa l’èxit d’Spotify és que no et descarregues la música per quedar-te-la en propietat sinó que només es tracta de tenir accés a ella.

El funcionament de la aplicació és molt senzill: la clàssica barra de recerca i arrossegament d’arxius a la zona de reproducció. A més, els resultats de la recerca generalment són força complerts (discografies, cançons, biografies, crítiques, artistes relacionats, etc) Hi ha música per avorrir. Trobes de tot: des de Mozart, passant per Miles Davis o el recent disc dels debutants The xx.

Sembla que, de moment, tothom hi guanya. L’usuari, les discogràfiques, que reben aproximadament 1€ per cada 1.000 escoltes i Spotify que ingressa via les cunyes de publicitat que et posen cada 5-10 cançons (de moment suportable) i alguns banners, tot i que per ells la mare del ous és acabar cobrant 10€ al mes al màxim d’usuaris per la opció Premium en la que no hi ha anuncis i a on la qualitat del so diuen que és millor.

El tema de restringir l’accés amb les invitacions té una doble finalitat. Per una banda donar una sensació d’exclusivitat als usuaris ja donats d’alta, i per l’altra, evitar, mentre no tinguin la part dels ingressos ben resolta, que se’ls dispari el número d’escoltes i, en conseqüència, els diners que han de pagar a les discogràfiques.

A veure si acaba funcionant bé la quadratura del cercle i l’invent dura molts anys i molts anys…

Per cert, tinc 8 invitacions per a 8 nous usuaris així que si no voleu estar en llista d’espera ja sabeu… són pels primers que m’ho demanin.

Advertisements

1 Response to “Encara no Spotifyeges?”


  1. 1 MARIA 2 November 2009 at 13:05

    un dels millors invents sense dubte!!!!!!!!!!

    jo tinc 9 invitacions disponibles per si algu vol


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
my twitter

Entra la teva adreça d'email per subscriure't a 'the sickle' i rebre notificacions de nous posts per email

Join 8 other followers

Advertisements

%d bloggers like this: